Sider

søndag den 31. marts 2013

Is på vinduerne!

Det har været en kold vinter - det kan der ikke være tvivl om! En undersøgelse fra d. 18. marts 2013 viser at rigtigt mange danskere fryser i deres hjem - det gør vi ikke!

Her er et billede fra VillaPassiva i vinters.

d. 3. december 2012 - (c) VillaPassiva.dk

Hvordan er det så at bo I et passivhus når det bliver så koldt som det har været i 2012/2013? Det bedste har været at vi næsten ikke har kunne mærke forskel! Det har nærmest stormet ind på huset fra bugten, med iskold vinter-luft, og vi har intet kunne mærke! Intet træk! Det har været en helt fantastisk oplevelse - og vi faktisk hver gang vi er gået ud af døren er kulden kommet bag på os. "Hold da op, det er da koldt idag!" - har vi sagt til hinanden... Indenfor var det jo så varmt og hyggeligt. Det tætteste vi kommer på koldt er at gulvet i stueplan kan være køligt - jeg vil ikke sige koldt. Vores passivhus har gulvvarme i kanten hele vejen rundt - som er nok til at justere temperaturen i hele huset. Hvis der havde været gulvvarme i hele gulvet, ville det bliver unødvendigt og ubehageligt varmt fordi huset er så tæt. Men vi er alligevel vandt til at gå med indesko, så man lige bliver løftet den centimeter op over gulvet.

Den største forskel vi har lagt mærke til, fra almindelige huse og lejligheden vi har boet i før til vores nye passivhus, er at vinduerne fryser til. Altså ikke på indersiden; men på ydersiden! Der gror simpelthen iskrystaller frem - som hurtigt smelter om morgenen når solen står op. Det kan selvfølgelig kun lade sig gøre når vinduerne er super varmeisolerende som vores er.

Derfor har jeg samlet et par billeder som jeg har taget over vinteren, så I kan se hvordan vores vinduer ser ud indenfra når der er is på ydersiden.

d. 3. februar 2013 - (c) VillaPassiva.dk
Iskrystaller er jo fantastisk smukke, så det gør det helt magisk at vågne op til solens stråler der kaster mønstre på døre og vægge.

d. 3. februar 2013 - (c) VillaPassiva.dk
Ovenlysvinduerne fryser også til...

d. 31. marts 2013 - (c) VillaPassiva.dk

Det var alt for denne gang :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar